Wanneer door ziekte gewoon eten en drinken veel energie en spanning kost, kan een PEG-sonde de oplossing zijn om toch de nodige voedingsstoffen binnen te krijgen. Een PEG-sonde is een dun slangetje waarmee vocht, voeding en eventueel medicijnen direct in de maag kunnen worden toegediend. De plaatsing van een PEG-sonde kan tijdelijk of permanent zijn. Hoe de situatie ook is: het overstappen op een PEG-sonde kan best ingrijpend zijn. De gespecialiseerd PEG-verpleegkundige van ZorgBrug is er voor uw vragen en begeleidt u gedurende het hele traject.
In het Groene Hartziekenhuis zijn twee verpleegkundigen vanuit ZorgBrug werkzaam als PEG-verpleegkundige: Marga Boere (gespecialiseerd verpleegkundige) en Emmy Muller (Verpleegkundig Specialist).
De geboden zorg bestaat uit een informatief gesprek voor de ingreep, een klinisch bezoek voor ontslag en een eerste telefonische follow-up een week na de ingreep. Indien er zich problemen met de sonde voordoen, kan een beroep worden gedaan op de PEG-verpleegkundige. De PEG-verpleegkundige is contactpersoon voor de cliënt en zijn zorgverlener(s).
Daarnaast geven de PEG-verpleegkundigen, zowel intramuraal als extramuraal, scholing aan zorgverleners, die PEG-zorg geven. Bedsite-teaching behoort tot de mogelijkheden.
Voor meer informatie:
T: 0182505473 (altijd voicemail inspreken, u wordt daarna teruggebeld).