MS (Multiple Sclerose)

Als u MS (Multiple Sclerose) hebt werkt de signaalgeleiding via het zenuwstelsel van en naar uw hersenen niet meer goed. Dit kan ervoor zorgen dat u problemen ondervindt in uw dagelijks leven. De diagnose MS krijgen is niet niks, dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom staan onze gespecialiseerde MS-verpleegkundigen klaar om u te helpen.

aanwijzen-hersenen
MS (Multiple Sclerose) specialist

Gespecialiseerd MS-verpleegkundigen

0182 505 994

Bereikbaar op maandag t/m vrijdag (9:00-10:00 en 13:30-14:30)


Veelgestelde vragen
Onze specialisten

Hoe MS zich ontwikkelt, verschilt per persoon. In veel gevallen levert MS beperkingen op bij het lopen, zien en voelen. Ook kunt u last hebben van vermoeidheid, pijnklachten en vertraagde informatieverwerking. Om uw dagelijkse bezigheden zo normaal mogelijk te kunnen blijven uitvoeren, kan het fijn zijn om deskundige zorg en begeleiding te krijgen. Dit geeft u houvast in een lastige situatie.

Omdat MS per persoon verschilt, bieden wij zorg op maat. Wij monitoren uw conditie en brengen uw situatie in kaart. Op basis daarvan geven wij voorlichting en advies aan u en uw naasten. Dit kan gaan over de ziekte zelf, uw leefstijl en uw dagelijks leven thuis, op het werk en in uw vrije tijd. Doordat onze gespecialiseerd MS-verpleegkundigen in direct contact staan met alle andere zorgverleners in uw situatie, zoals de neuroloog en revalidatiearts, zijn zij altijd op de hoogte van uw behandelingen. Zij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

Praktische informatie
Voor het maken van een afspraak met een gespecialiseerd MS-verpleegkundige heeft u geen verwijzing nodig. U kunt gericht contact met ons opnemen via: 0182 505 994 van 9:00-10:00 en van 13:30-14:30. U kunt ook mailen naar: info@zorgbrug.nl. Mocht u fysiek niet in staat zijn om naar de polikliniek Neurologie in het Groene Hart Ziekenhuis te komen, dan kan de gespecialiseerd MS-verpleegkundige u thuis bezoeken.

Naar aanleiding van uw contact met onze medewerker is het mogelijk dat er een schriftelijke terugkoppeling plaatsvindt aan onder andere: uw huisarts, de wijkverpleegkundige, de fysiotherapeut en de medisch specialist. Heeft u hier bezwaar tegen? Dan kunt u dat aan onze gespecialiseerd verpleegkundige kenbaar maken.

Veel gestelde vragen

MS is een aandoening in de hersenen en het ruggenmerg, waarbij er op verschillende plekken en op verschillende momenten ontstekingen ontstaan in de isolatielaag van de zenuwen. Deze ontstekingen zorgen ervoor dat de functie van de zenuwen aangetast wordt en signalen niet goed kunnen doorgeven aan de spieren.
MS is geen erfelijke aandoening, je krijgt de ziekte dus niet van je vader of moeder. Maar MS komt in sommige families wel vaker voor dan in andere. De aanleg voor MS kun je dus wel erven. Dat heeft te maken met je genen. Als je MS hebt, heb je meer van een bepaald gen in je lichaam.
In Nederland hebben ongeveer 25.000 mensen MS. Hier komen jaarlijks zo’n 1.000 mensen bij. De eerste symptomen laten zich meestal zien wanneer mensen tussen de 20 en 40 jaar oud zijn. Maar MS kan ook al op kinderleeftijd ontstaan, of na het 50ste levensjaar.
Het gaat erom dat je leert om de MS en alle gevolgen op lichamelijk, sociaal en emotioneel vlak onder ogen te komen en flexibel om te gaan met alles wat er op jouw pad komt.
Gespecialiseerde verpleegkundige zorg werkt het beste op de plek waar de zorg direct geleverd kan worden. Na een diagnose MS kan dat in het ziekhuis, op de polikliniek en thuis of in een zorginstelling zijn. De MS verpleegkundige werkt samen met de neuroloog, revalidatie arts, huisarts, fysio en ergo therapeut ect en kan hiermee een verbindende factor vervullen in het behandelplan.

Onze specialisten


3b5f678e-7c15-43c2-9095-e89333018d2e

Veeris, Alexander

gespecialiseerd verpleegkundige

BIG-register: 29919315630

Aandachtsgebieden:
MS (Multiple Sclerose)

tiny-janssen-2

Janssen, Tiny

Gespecialiseerd Verpleegkundige MS

BIG-register: 09011110230

Aandachtsgebieden:
MS (Multiple Sclerose)