Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen aan botten, gewrichten, spieren en pezen. In veel gevallen leidt dit tot pijn, stijfheid en vermoeidheid maar dat verschilt per persoon. Daarom bieden wij zorg op maat. Zo ontvangt u de beste zorg voor uw situatie.

reuma-charissa
Reuma specialist

Assistente Reumatoloog Groene Hart Ziekenhuis

0182 505 587

Bereikbaar op maandag t/m vrijdag


Veelgestelde vragen
Onze specialisten

Mogelijk ondervindt u momenteel fysieke klachten zoals pijn of moeite met bewegen. Onze gespecialiseerd reumaverpleegkundigen kunnen u hiermee helpen. Zij kennen uw wensen en uw situatie. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld. U krijgt passende medicatie en advies over beweging. Zo blijft u zo zelfstandig als mogelijk.

Naast fysieke klachten kan het ook zijn dat u problemen ondervindt op emotioneel gebied. Daarom dienen onze collega’s óók als een luisterend oor. Zij kennen alle details van de aandoening, dus zij kunnen de juiste adviezen geven over zowel alledaagse als complexe problemen. Onze gespecialiseerd reumaverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten staan in contact met alle andere zorgverleners in uw situatie. Op die manier blijven wij altijd op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.

Praktische informatie
Voor het maken van een afspraak met een gespecialiseerd reumaverpleegkundige heeft u geen verwijzing nodig. U kunt gericht contact opnemen met de assistente van de reumatoloog via: 0182 505 587, of via: info@zorgbrug.nl. U kunt ook in contact met ons komen via uw huisarts, medisch specialist of (wijk)verpleegkundige.

Mocht u fysiek niet in staat zijn om naar de polikliniek in het Groene Hart Ziekenhuis te komen, dan kan de gespecialiseerd reumaverpleegkundige u thuis bezoeken.

Naar aanleiding van uw contact met onze medewerker is het mogelijk dat er een schriftelijke terugkoppeling plaatsvindt aan onder andere: uw huisarts, de wijkverpleegkundige, de fysiotherapeut en de medisch specialist. Heeft u hier bezwaar tegen? Dan kunt u dat aan onze gespecialiseerd verpleegkundige kenbaar maken.

Veel gestelde vragen

Reuma is een verzamelnaam voor aandoeningen aan het bewegingsapparaat (botten, spieren, pezen en gewrichten). Er zijn verschillende vormen van reuma zoals: artritis (ontstekingsreuma, artrose (kraakbeenschade ook wel slijtage genoemd), fibromyalgie (weke delen reuma) en nog vele anderen.
Als je bijwerkingen hebt is het verstandig dit terug te koppelen aan de reumatoloog. Je kunt hiervoor contact opnemen met de reumaverpleegkundige per telefoon of mail. Hierna volgt overleg en bespreken wij wat u het beste kunt doen.
Bewegen is een belangrijk onderdeel in de leefregels bij de verschillende reuma vormen. Bespreek met de reumatoloog of reumaverpleegkundige welke sport mogelijk is en hoe het opbouwen van uw conditie haalbaar is.
Bij veel reumavormen zijn de symptomen niet zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan pijn of vermoeidheid. Het is dan voor uw omgeving moeilijk in te schatten of het goed gaat of niet. Daarom is het belangrijk om juist aan uw omgeving te melden als u zich niet goed voelt.
Veelal is het mogelijk te blijven werken met een reumatische ziekte. Het is afhankelijk van hoe actief de ziekte is en hoe (fysiek) zwaar het werk is dat u doet. Het helpt om niet te denken in beperkingen maar in mogelijkheden. Wij helpen u hier graag bij.
Ook als uw reuma onder controle is kan uw fijne motoriek alsnog kwetsbaar zijn. De reumaverpleegkundige kan met u bespreken welke activiteiten voor problemen zorgen. Ze geeft graag advies over het uitvoeren van bepaalde handelingen en mogelijke hulpmiddelen hierbij. Het kan hierbij fijn zijn om ook de ergotherapeut in te schakelen.

Onze specialisten


c-mulder-bewerkt

Mulder, Carolien

Gespecialiseerd Verpleegkundige Reuma

BIG-register: 79048145930

Aandachtsgebieden:
Reuma

lia-captein-2

Captein, Lia

Gespecialiseerd Verpleegkundige Reuma en NMA

BIG-register: 99025223130

Aandachtsgebieden:
Reuma, Neuro Musculaire Aandoeningen