Wondzorg

Wonden zijn een veelvoorkomend en soms complex probleem met een grote impact op de kwaliteit van uw leven. Wij leveren in overleg met u de nodige wondzorg en zullen u gedurende het gehele proces begeleiden.

wondzorg-2
Wondzorg specialist

Gespecialiseerd wondverpleegkundige

085 760 2831

Bereikbaar op maandag t/m vrijdag. Bij geen gehoor kunt u de voicemail inspreken, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.


Veelgestelde vragen
Onze specialisten

ZorgBrug heeft een team van ervaren verpleegkundig specialisten, wondconsulenten en wondverpleegkundigen in dienst die klaar staan om u te helpen. In veel gevallen gaat u met een wond eerst naar de huisarts die zelf een wondbehandeling start of u direct doorverwijst naar ZorgBrug.

Wanneer wij uw doorverwijzing ontvangen zullen wij contact met u opnemen en in overleg met u een afspraak maken om u en uw wond te zien. Als u in staat bent te reizen kan u worden uitgenodigd op één van onze eerstelijns poli’s bij u in de buurt. Wanneer u niet meer goed mobiel bent wordt u thuis bezocht en behandeld.

Wij coördineren de zorg en sturen andere disciplines aan zodat u optimaal geholpen wordt. Denk hierbij aan thuiszorg, fysiotherapie, ergotherapie, podotherapie of uw diëtiste. Normaal gesproken maken wij maandelijks enkele afspraken om de situatie te beoordelen en, mocht het nodig zijn, uw behandelplan aan te passen. Tijdens de overige zorgmomenten verzorgt u zelf de wond of krijgt u hulp van de thuiszorg. Daarnaast bestellen wij al het nodige materiaal om uw wond te behandelen en we houden eventuele thuiszorg en uw huisarts op de hoogte van het behandelplan.

Wij staan voortdurend in contact met de andere zorgverleners in uw situatie zodat iedereen op de hoogte is van hoe u het beste geholpen kunt worden. wondzorg door ZorgBrug wordt, evenals de materialen die wij voor de behandeling bestellen, vergoed door uw zorgverzekeraar. Bij aanvang van de zorg gaan wij met u of uw (thuis)zorgorganisatie een overeenkomst aan om de zorg vergoed te krijgen. Hierin staat ook beschreven dat wij vertrouwelijk met uw (medische) gegevens omgaan.

Praktische informatie
Voor het maken van een afspraak met een gespecialiseerd wondverpleegkundige heeft u geen verwijzing nodig. U kunt gericht contact met ons opnemen via: 085 760 2831, of door te mailen naar: wondteameerstelijn@zorgbrug.nl.

Naar aanleiding van uw contact met onze medewerker is het mogelijk dat er een schriftelijke terugkoppeling plaatsvindt aan onder andere: uw huisarts, de wijkverpleegkundige, de fysiotherapeut en de medisch specialist. Heeft u hier bezwaar tegen? Dan kunt u dat aan onze gespecialiseerd verpleegkundige kenbaar maken.

ZorgBrug Wondkaart – uitgangspunten goede wondbehandeling!

Veel gestelde vragen

Op de wondpoli zijn meer mogelijkheden om onderzoeken in te zetten en andere disciplines zoals de vaatchirurg mee te laten kijken. Als de wondgenezing goed gaat en/of verder onderzoeken niet nodig zijn wordt u thuis bezocht of bezoekt u de buitenpoli.
De buitenpoli is een vaste locatie bij Gezondheidscentrum Korte Akkeren in Gouda waar cliënten worden geholpen die goed mobiel zijn. Is het voor u niet haalbaar om naar de buitenpoli te komen dan wordt u thuis bezocht.
U kunt zelf bellen met de leverancier van de verbandmiddelen. In veel gevallen wordt het verbandmateriaal besteld bij Wondhuis 020-7653600. Herhaalbestellingen mogen u en de thuiszorg zelf telefonisch doorgeven bij uw leverancier. Medicijnen en zalven worden meestal besteld via uw huisarts.
Tenzij er contra-indicaties zijn mag u de pijnstillers gebruiken die u bij de drogist kunt kopen, waaronder Paracetamol. Volg hierbij de bijsluiter. Het is verstandig vooraf aan de wondverzorging pijnstilling in te nemen om de pijn bij de wondverzorging te beperken.
In sommige gevallen is dat een goede optie. Bespreek deze vraag met uw wondverpleegkundige. U kunt toegang krijgen tot uw digitale dossier waarmee u zelf foto's kunt uploaden zodat de wondverpleegkundige de wondgenezing op afstand kan monitoren.
Als u verzekerd bent worden de wondzorg én de wondzorgmaterialen vergoedt uit de basisverzekering. Uiteraard wordt wel eerst uw eigen risico aangesproken.
Oedeem in de benen heeft een negatieve invloed op de wondgenezing. In sommige gevallen is het nodig dit te behandelen met een zwachtel of steunkous. Bespreek dit met uw wondverpleegkundige.
Bespreek deze vraag met uw wondverpleegkundige. In sommige gevallen kan een geur neutraliserend wondverband helpen of kan een zalf of antibioticakuur uitkomst bieden.
Bespreek deze vraag met uw wondverpleegkundige. Doorligwonden zijn het gevolg van druk en/of schuifkrachten op de huid. Het belangrijkste advies is om deze druk en schuifkrachten te voorkomen. Een Ergotherapeut kan ingezet worden om te beoordelen of aanpassingen in uw huis nodig zijn. Denk daarbij aan het inzetten van een antidecubitus zitkussen of matras voor op uw bed.

Onze specialisten


arjen-van-der-lede-2

van der Lede, Arjen

Wondverpleegkundige

BIG-register: 39915641230

Aandachtsgebieden:
Wondzorg

cora-slappendel-2

Slappendel, Cora

Wondconsulente

BIG-register: 19909625930

Aandachtsgebieden:
Wondzorg

Werknemers ZorgBrug

Correa, Devoreaux

Teamasssistente

Aandachtsgebieden:
Team Thuiszorgtechnologie, Wondzorg

elise-van-den-helder-2

van den Helder, Elise

Verpleegkundig Specialist Wondzorg

BIG-register: 49911789830

Aandachtsgebieden:
Wondzorg

e-visscher

Visscher, Elles

Wondverpleegkundige

BIG-register: 19059933230

Aandachtsgebieden:
Wondzorg, Stomazorg

grada-salci-2

Salci, Grada

Wondconsulente

BIG-register: 39058675830

Aandachtsgebieden:
Wondzorg, Continentiezorg

karen-van-der-meer-2

van der Meer, Karen

Administratief Medewerker TT/Wond

Aandachtsgebieden:
Team Thuiszorgtechnologie, Wondzorg

k-vermeegen

Vermeegen, Kirsten

Gespecialiseerd verpleegkundige

Aandachtsgebieden:
Wondzorg

madjenta-granacher-2

Granacher, Madjenta

Wondconsulente

BIG-register: 59916240630

Aandachtsgebieden:
Wondzorg

Werknemers ZorgBrug

Bakker, Patrycja

Administratief medewerker

Aandachtsgebieden:
Wondzorg, Team Thuiszorgtechnologie

r-roetman

Roetman, Renata

Administratief Medewerker TT/Wond

Aandachtsgebieden:
Team Thuiszorgtechnologie, Wondzorg

r-van-delft

van Delft, René

Verpleegkundig Specialist Wondzorg

BIG-register: 29066681830

Aandachtsgebieden:
Wondzorg

Werknemers ZorgBrug

Trapman, Selina

gespecialiseerd verpleegkundige

Aandachtsgebieden:
Wondzorg

Werknemers ZorgBrug

Waasdorp, Sigrid

Verpleegkundig Specialist Wondzorg

BIG-register: 39916279130

Aandachtsgebieden:
Wondzorg