De ziekte van Parkinson

Door de ziekte van Parkinson kunnen alledaagse activiteiten als lopen, schrijven, praten en persoonlijke verzorging ineens een hele opgave zijn. Daarom kan het fijn zijn om ondersteund te worden door een deskundige. Onze gespecialiseerd Parkinsonverpleegkundigen en/of verpleegkundig specialisten helpen je hierbij graag.

parkinson-christa
De ziekte van Parkinson specialist

Gespecialiseerd Parkinsonverpleegkundigen

0182 505 183

Bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag (tijdens kantooruren).


Veelgestelde vragen
Onze specialisten

Het kan zijn dat u last heeft van beven, spierstijfheid, bewegingstraagheid en algemene vermoeidheid. De mate van deze problemen verschilt natuurlijk per persoon. Daarom bieden wij zorg op maat. Door de juiste begeleiding en medicatie kunnen gevolgen beperkt worden.

Onze gespecialiseerd parkinsonverpleegkundigen en/of verpleegkundig specialisten beantwoorden al uw vragen over medicatie, lichamelijke verzorging en vrijetijdsbesteding. Daarnaast geven ze advies over hulpmiddelen voor uw thuissituatie en de vergoeding hiervan. Om ervoor te zorgen dat wij altijd op de hoogte zijn van eventuele ontwikkelingen in uw situatie staan onze medewerkers in direct contact met alle andere zorgverleners in uw situatie.

Praktische informatie
Voor het maken van een afspraak met een gespecialiseerd parkinsonverpleegkundige heeft u geen verwijzing nodig. U kunt gericht contact met ons opnemen via: info@zorgbrug.nl, of via: 0182 505 183. Wij zijn bereikbaar op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Mocht u fysiek niet in staat zijn om naar de polikliniek Neurologie in het Groene Hart Ziekenhuis te komen, dan kan de gespecialiseerd parkinsonverpleegkundige u thuis bezoeken.

Naar aanleiding van uw contact met onze medewerker is het mogelijk dat er een schriftelijke terugkoppeling plaatsvindt aan onder andere uw huisarts, de wijkverpleegkundige, de fysiotherapeut en de medisch specialist. Heeft u hier bezwaar tegen? Dan kunt u dat aan onze gespecialiseerd verpleegkundige kenbaar maken.

Veel gestelde vragen

Diep in de hersenen produceren zenuwcellen de stof dopamine. Met deze stof communiceren hersendelen met elkaar, en krijgt het lichaam opdrachten. Bij de ziekte van Parkinson sterven zenuwcellen in de hersenen af. Er is hierdoor minder dopamine en signalen worden dus minder goed doorgestuurd. Kijk op www.parkinson-vereniging.nl voor meer informatie.
Officieel is de term ‘parkinsonismen’ een verzamelnaam voor een aantal aandoeningen die lijken op de ziekte van Parkinson. Maar ze zijn toch anders. Parkinsonismen veroorzaken vergelijkbare klachten als Parkinson. Maar medicijnen die gebruikt worden om de symptomen te onderdrukken werken niet of minder goed bij parkinsonismen. Ook het verloop van de ziekte is anders. Kijk op www.parkinson-vereniging.nl voor meer informatie.
Op de website www.parkinson-vereniging.nl vind u betrouwbare informatie. De Parkinson-vereniging heeft ook een App die u kunt downloaden. De handleiding hiervoor staat op de website.
Bij plotselinge achteruitgang belt u de huisarts. Dit past niet bij het ziektebeeld.
Vult u het volgende formulier in: https://www.ghz.nl/specialismen-en-afdelingen/neurologie/nabestellen-medicatie/
Kunnen de vragen wachten tot aan uw volgende afspraak? Schrijf ze dan alvast op. Kunnen ze niet wachten? Bel naar de poli neurologie op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 op 0182-505002 of vul via de website https://www.ghz.nl/specialismen-en-afdelingen/neurologie/ het terugbelformulier in.

Onze specialisten


Werknemers ZorgBrug

van den Brink, Annerieke

gespecialiseerd verpleegkundige

Aandachtsgebieden:
De ziekte van Parkinson

christa-plasschaert

Plasschaert, Christa

Verpleegkundig Specialist Parkinson

Aandachtsgebieden:
De ziekte van Parkinson

Werknemers ZorgBrug

Fioole, Marieke

gespecialiseerd verpleegkundige

Aandachtsgebieden:
De ziekte van Parkinson