PEG-sonde

In sommige gevallen kan ziekte leiden tot problemen met eten en drinken. Om toch gedurende langere tijd voldoende voeding en vocht binnen te krijgen is het soms nodig dat er een voedingssonde wordt geplaatst. Dit is een dun slangetje in de buik waarmee vocht, voeding en eventueel medicijnen direct in de maag kunnen worden toegediend. Onze gespecialiseerd PEG-verpleegkundigen staan klaar om u gedurende het gehele traject te ondersteunen.

patientenzorg-zorgbrug
PEG-sonde specialist

Gespecialiseerd PEG-verpleegkundigen

0182 505 473

Bereikbaar op voicemail. Na het luisteren van de voicemail nemen wij contact met u op.


Onze specialisten

De plaatsing van een PEG-sonde kan tijdelijk of permanent zijn. Hoe uw situatie ook is, u zult waarschijnlijk behoefte hebben aan informatie. Onze gespecialiseerd PEG-verpleegkundigen helpen u hier graag bij.

Leven met een PEG-sonde kan best ingrijpend zijn. De gespecialiseerd PEG-verpleegkundigen van ZorgBrug begeleiden u voor en na de plaatsing van de sonde én zijn er voor al uw vragen. U krijgt uitleg over hoe de sonde werkt en hoe plaatsing verloopt.

Na de plaatsing wordt u geholpen met praktische zaken, zoals de verzorging van de sonde. Kunt u dit zelf? Is er iemand in uw omgeving die dit kan? Of heeft u thuiszorg nodig? Als u dat wilt, kunnen wij u leren hoe u de verzorging van de sonde zelf kunt doen. Heeft u thuiszorg nodig? Dan stemmen wij de zorg die u nodig heeft af met de thuiszorg.

Ons doel is om u zo zelfstandig mogelijk te laten omgaan met de PEG-sonde. Daarom blijven wij ook na de ingreep in contact met u over uw situatie. Onze gespecialiseerd PEG-verpleegkundigen staan altijd in nauw contact met alle andere zorgverleners, zoals uw MDL arts en diëtiste, die bekend zijn met uw medische situatie.

Praktische informatie
Voor meer informatie over de plaatsing en het gebruik van een PEG-sonde kunt u contact opnemen met onze gespecialiseerd PEG-verpleegkundigen via (e-mail) info@zorgbrug.nl of 0182 505 473 (altijd de voicemail inspreken, u wordt daarna teruggebeld).

Naar aanleiding van uw contact met onze medewerker is het mogelijk dat er een schriftelijke terugkoppeling plaatsvindt aan onder andere: uw huisarts, de wijkverpleegkundige, de fysiotherapeut en de medisch specialist. Heeft u hier bezwaar tegen? Dan kunt u dat aan onze gespecialiseerd verpleegkundige kenbaar maken.

Onze specialist


marga-boere-2

Boere, Marga

Gespecialiseerd Verpleegkundige NMA

BIG-register: 19005648830

Aandachtsgebieden:
Neuro Musculaire Aandoeningen, PEG-sonde